ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2024-10-18

ВОДНЕВИЙ ДВИГУН: ПЕРСПЕКТИВНА АЛЬТЕРНАТИВА ДИЗЕЛЬНИМ СИЛОВИМ АГРЕГАТАМ

Завдяки поширенню водневих двигунів перспектива кліматично нейтрального комерційного транспорту стала більш реалістичною, ніж будь-коли раніше. Автомобільні платформи, виробничі лінії та компоненти мають багато спільних технічних елементів із надійними та потужними дизельними двигунами, але без викидів CO2 під час руху. Bosch активно розвиває цей напрямок. Цього року на дорогах Індії з’явиться водневий двигун із системою впорскування пального від Bosch. Подальші серійні замовлення відомих виробників вантажівок у Північній Америці, Європі та Східній Азії перебувають на стадії виконання.

МАЙБУТНІЙ АСОРТИМЕНТ СИЛОВИХ АГРЕГАТІВ


На додаток до паливних елементів та акумуляторно-електричних приводів, водневі двигуни є ще одним варіантом майбутніх рішень для силових агрегатів. Вони вирізняються високою надійністю, особливо в складних умовах експлуатації. Базова конструкція паливної, повітряної та вихлопної систем має багато спільних компонентів з чинними рішеннями силових агрегатів. Завдяки цьому водневі двигуни можуть ефективно використовувати синергію з наявними дизельними та бензиновими двигунами. Окрім впорскування пального, компанія також пропонує рішення для керування двигуном, системи зберігання водню та інші компоненти силових агрегатів у межах своєї програми оригінального обладнання.

РІШЕННЯ ДЛЯ МАГІСТРАЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ, БУДІВЕЛЬНОЇ ТА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ


Хоча завдання сільськогосподарської техніки дуже різняться, спільним для неї є дизельний двигун. Для експлуатації сільськогосподарської та лісогосподарської техніки лише в Німеччині щорічно витрачають приблизно два мільярди літрів дизельного пального*. Тому сільськогосподарська техніка повинна стати екологічнішою. За допомогою водневих двигунів компанія Bosch прагне зробити свій внесок у розвиток економіки H2. На виставці Agritechnica 2023 компанія Bosch представила форсунку для безпосереднього впорскування водню, що працює без додаткового змащення. З цієї причини форсунка має складну внутрішню конструкцію з розділенням середовищ і різними видами покриття.

НЕВЕЛИКА ПОТРЕБА У ЗМІНАХ У СЕРВІСНИХ ЦЕНТРАХ


Система розподіленого впорскування водню від Bosch дає можливість швидко вивести на ринок водневі двигуни та модернізувати автопарки. Можливе використання дев’яноста відсотків усталених технологій розробки та виробництва – це стосується і ринку автозапчастин та післяпродажного обслуговування. Для сервісних центрів це означає, що вони можуть продовжувати покладатися на знайомі їм та надійні рішення Bosch для післяпродажного обслуговування, незважаючи на поширення водневих двигунів.



 
Форсунка розподіленого впорскування водню забезпечує точну подачу газу в кожен циліндр водневого двигуна.



Рампа впорскування водню, оснащена датчиками тиску й температури, рівномірно подає газ до форсунок.


Нова форсунка Bosch для безпосереднього впорскування водню працює без додаткового змащення.



Випробування нової форсунки для безпосереднього впорскування водню, вперше представленої компанією Bosch на виставці Agritechnica 2023 в Ганновері, Німеччина.