ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2022-09-27

ВІД ВИКРУТКИ ДО ПІДІЙМАЧА: ЯК ОБЛАДНАТИ СТО З INTER CARS UKRAINE

Чи знаєте ви, що Inter Cars Ukraine  — це не тільки запчастини й аксесуари для автомобілів,  а ще й найпотужніша в Україні пропозиція інструменту та обладнання для СТО? Автосервіси, які давно співпрацюють з нами, вже пересвідчилися на практиці, наскільки це вигідно і зручно – все необхідне в одного дистриб’ютора!

Напрямок інструменту та обладнання існував в Inter Cars Ukraine практично від самого початку. Створений згодом для його розвитку спеціальний відділ став для наших партнерів – СТО – справжнім путівником на ринку інструментів. Адже тут їм не тільки підберуть найкращі засоби виробництва, а й у разі потреби допоможуть встановити обладнання та навчать ним користуватися.

  • Монтаж, налаштування, сервісне, гарантійне та гарантійне обслуговування проданого обладнання забезпечує власна сервісна служба Inter Cars Ukraine. Високий рівень підготовки фахівців підтверджується авторизацією Bosch. Inter Cars Ukraine є офіційним Сервісним центром діагностичного та гаражного обладнання BTS (Bosch Test Service).

Важливу роль у формуванні напрямку зіграв перший керівник відділу інструменту та обладнання Віктор Заброцький. Саме завдяки його колосальним знанням техніки та бізнес-процесів на СТО вдалося організувати роботу цього підрозділу на тому високому рівні, що є зараз.

Сьогодні Віктор Заброцький, а також ще один працівник відділу – менеджер з постачання Вадим Заярний – захищають нашу країну на передовій, пішовши у військо добровольцями!

Про те, як сьогодні працює цей напрямок в Inter Cars Ukraine і які можливості він відкриває для наших партнерів – станцій технічного обслуговування, говоримо з керівником відділу інструменту та обладнання Костянтином МЕЛЬНИКОМ.

  • ПРОПОЗИЦІЯ

– Костянтине, як Ви оцінюєте позицію Inter Cars Ukraine серед продавців інструменту на українському ринку?

– Як інструмент, так і обладнання для СТО від різних виробників продають в Україні немало компаній. Це й наші колеги, котрі, як і ми, займаються дистрибуцією автозапчастин, а також спеціалізовані компанії, діяльність яких зосереджена суто на продажу інструменту або обладнання. Проте можу впевнено сказати, що серед них усіх Inter Cars Ukraine має найширший асортимент. У цій сфері в нас дуже велика пропозиція, яка налічує до 80 000 найменувань.

– Що дало змогу сформувати таку потужну пропозицію?

– Перевагу на українському ринку нам забезпечує те, що ми є частиною мережі польської компанії Inter Cars S.A., яка має найширший в Європі асортимент інструменту та обладнання для СТО. Крім власних контрактів з постачальниками, ми можемо замовляти товари зі складу в Польщі. Для розуміння масштабів: це гігантська споруда, площа якої становить понад 40 000 м2, що дорівнює приблизно шести футбольним полям!

– Чи є в пропозиції Inter Cars ексклюзивні товари, яких не знайдеш в інших продавців?

– Так, є. Наприклад, світовий виробник TEXA розробив спільно з Inter Cars ексклюзивну установку для заправки кондиціонерів. TEXA 715R evo – створена на базі порад та пропозицій клієнтів Inter Cars. У результаті, по всьому світу є багато дилерів TEXA, але ця модель присутня тільки в пропозиції нашої компанії.

  • БРЕНДИ

– Продукція яких виробників інструменту представлена в Inter Cars Ukraine?

– Перелік постачальників, з якими ми співпрацюємо, дуже довгий – це більш ніж 200 виробників! До нього входять і світові лідери, такі як Bosch, Karcher, Magneti Marelli, Hans Tool, Toptul, Sonic, Beissbarth, Nussbaum, TEXA та інші, а також власні торгові марки Inter Cars –  Profitool, Evert, виробництво яких розміщено частково в Польщі, частково – в інших країнах.

–  Чи є серед них українські виробники?

– Є, але дуже мало. У більшості випадків інструменти, виготовлені в Україні, або не задовольняють наші вимоги щодо якості, або ж українські виробники самі реалізують свою продукцію, не звертаючись до дилерської мережі.

  • ЯКІСТЬ

– Що можна сказати про якість продукції, представленої в Inter Cars Ukraine?

– Inter Cars Ukraine – це частина великої мережі Inter Cars Group, що діє в різних країнах Європи. Тому все, що є в нашому асортименті, розраховано на європейський ринок, а отже, це продукція високого рівня, для якої є всі відповідні сертифікати якості. Скажімо, українські імпортери можуть цим нехтувати, бо в нас в Україні не настільки жорстка ця політика. А ось інструменти та обладнання, яке продає Inter Cars Ukraine (все, без винятку!), розраховано на європейського споживача, що апріорі передбачає значно вищі вимоги.

– Часто покупці сумніваються в якості товару, якщо дізнаються, що його було виготовлено в Китаї. Наскільки виправдані ці сумніви і чи варто при купівлі оминати продукти з етикеткою "Made in China"?

– Сьогодні не важливо, в якій країні виготовлено, важливо – яка якість. І тут треба наголосити, що Inter Cars ніколи не женеться за дешевим товаром, за кращою ціною, нехтуючи якістю продукції. Зрозуміло, що більш бюджетні товари виробляються в Китаї, бо там цей процес дешевший. При цьому є відверто низькопробний китайський продукт, і деякі імпортери в гонитві за кращою ціною спускаються до таких товарів, але це стовідсотково – не про нас.

  • ТОВАРИ

– Які саме товари входять у пропозицію інструменту та обладнання в Inter Cars Ukraine?

– У нас можна купити практично все – від елементарної викрутки до потужного підіймача чи складного діагностичного стенду. Тобто ми маємо все необхідне, що облаштувати майстерню з обслуговування автомобілів. Це і ручний та електричний інструмент, і різноманітні апарати – зварювальні чи високого тиску, шиномонтажні стенди, установки для обслуговування кондиціонерів… Перелік можна продовжувати до нескінченності.

– Побутовий чи професійний – який  інструмент більше купують?

– У більшості ми орієнтовані на продаж професійного обладнання й інструменту для СТО. Часом клієнти, купивши якесь обладнання для свого автосервісу (наприклад професійний пилосос), бачать його зручності й переваги, і тоді запитують, чи немає подібного для дому.

Іноді для СТО шукають дешевший інструмент і купують замість професійного побутовий. Це хибний шлях. Зовні такий інструмент може практично нічим не відрізнятися (крім, скажімо кольору чи маркування), але в цих лінійках закладений різний ресурс. Побутовий інструмент розрахований на роботу час від часу по кілька годин. А професійний – має працювати щодня велику кількість годин упродовж кількох років. Якщо взяти побутову техніку і працювати нею в режимі СТО, то вона виробить свій ресурс за місяць.

  • ПОСЛУГИ

–  Чому автосервісам вигідно купувати інструменти й обладнання в Inter Cars Ukraine?

По-перше, це надійно, оскільки ми авторитетна і відповідальна компанія, яка пропонує лише якісну продукцію і завжди дотримується гарантійних зобов’язань. У разі виникнення якихось питань клієнту не треба звертатися до виробника – ми вирішуємо всі проблеми самостійно.

По-друге, зручно, коли все необхідне для роботи (і деталі, і технічні рідини, і інструменти) можна придбати в одного дистриб’ютора, не витрачаючи свій час і сили на пошук.

По-третє, ми не лише продаємо обладнання, а й допомагаємо його встановити і навчаємо ним користуватися (якщо воно потребує спеціальних умов експлуатації). Тобто якщо СТО купує в нас підіймач або складний стенд, ми доставляємо його на місце, монтуємо і проводимо інструктаж. Для цього у нас є висококваліфіковані технічні фахівці.

–  До початку повномасштабної війни в Україні ваш відділ активно проводив різноманітні навчання і тренінги для клієнтів. Чи відновилася ця послуга зараз?

– Так, до березня 2022 року ми постійно організовували різноманітні навчання для працівників СТО, які купували в нас інструменти та обладнання. Теми обирали найбільш актуальні – діагностика, обслуговування кондиціонерів, геометрія тощо. Наразі навчальний центр, де проводилися ці навчання, зруйновано ворогом разом з нашим Центральним офісом і Центральним складом. Тому зараз цю діяльність поставлено на паузу, але ми плануємо відновити тренінги, лиш щойно з’явиться для цього можливість.

Крім того, Inter Cars Ukraine – постійний і активний учасник виставок інструменту та обладнання, які проводяться в Києві, зазвичай у Міжнародному виставковому центрі. Наш стенд, як правило, – один із найбільших та найінформативніших, на ньому наші фахівці знайомлять відвідувачів із новинками галузі.

***

Тож якщо вам потрібно обладнати СТО або модернізувати його оснащення – це зручно, вигідно і надійно зробити з Inter Cars Ukraine!

Товари для облаштування автосервісу можна придбати через філії Inter Cars Ukraine в різних містах України, а також замовити через наш інтернет-магазин.

Більше різноманітної інформації про інструменти й обладнання в Inter Cars Ukraine можна отримати на спеціальному сайті: , а також на сторінці сервісу у Facabook.