ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2020-11-25

OSRAM TRUST: ЗРУЧНИЙ ОНЛАЙН-ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ОРИГІНАЛЬНОСТІ АВТОМОБІЛЬНИХ ЛАМП

Виробники оригінальних автокомпонентів постійно вдосконалюють технології захисту своєї продукції від підробок. Однак на ринку запчастин усе ще присутні контрафактні автомобільні лампи. Останні пропонуються до продажу не тільки через інтернет-ресурси, а й на полицях традиційних роздрібних магазинів.

Постачальникам фірмової продукції складно конкурувати з фальсифікаторами, адже контрафакт часто продається набагато дешевше. Сподіваючись заощадити, ми не завжди замислюємося про те, які проблеми може спричинити встановлення неякісних ламп. Варто насторожитися, якщо ціна на продукцію відомого бренду підозріло низька, адже наявність логотипу на пакованні не завжди гарантує автентичність вмісту. Поліграфічні матеріали, коробки і блістери можна майстерно підробити, а ось забезпечити належний технологічний рівень виробництва ламп неможливо при кустарному підході. Проблеми проявляться при експлуатації ламп.

Підроблені лампи можуть зашкодити електриці автомобіля, призвести до засліплення водіїв зустрічного потоку і спровокувати ДТП.

Фотометричні характеристики неякісних ламп не відповідають критеріям безпеки. Їх встановлення може стати причиною негативних наслідків і спровокувати аварійну ситуацію на дорозі. Неправильне формування світлового пучка і розподіл світла на дорозі тягнуть за собою засліплення водіїв зустрічного потоку. Технологічні помилки, яких припускаються при виготовленні ламп, нерідко призводять до пошкоджень і запотівання фар, викликають збій у роботі компонентів електросистеми автомобіля – блоків управління, подушок безпеки, систем зв’язку тощо.

Фахівці вказують на основні відмінні ознаки, за якими можна розпізнати підробку. Спочатку уважно розгляньте упаковку. Паковання контрафактної продукції відрізняється нечітким друком, відсутністю тексту українською мовою, а також тьмяними кольорами – особливо помаранчевим, який є частиною фірмового стилю компанії OSRAM. Варто звернути увагу і на саму лампу. На відміну від контрафактного виробу, скляна колба заводської лампи і пайка металевих елементів мають рівні акуратні форми, оскільки виготовляються на високоточному обладнанні. Маркування на цоколі виконується лазером, тимчасом як у підробки воно наноситься на метал фарбою – написи виходять бляклі й нерівні і зазвичай легко стираються пальцем. Додатково до вищезгаданого контакти нитки розжарювання в підробленої лампи великі та пласкі.

Очевидно, що більшості покупців складно тримати в голові подібні технічні тонкощі. Щоб спростити цю задачу, компанія OSRAM розробила зручний інструмент для перевірки оригінальності продукції – сервіс онлайн-верифікації ламп OSRAM Trust.

Перевірка лампи у два кліки

Програма OSRAM Trust дозволяє встановити оригінальність ксенонових ламп у будь-якому варіанті паковання і галогенних ламп у пластикових боксах по 2 штуки. За допомогою цієї програми виріб можна відстежити в електронному каталозі OSRAM та ідентифікувати як оригінальну запчастину. На наліпці упаковки ламп OSRAM є семизначний код для верифікації продукту і голограма з QR-кодом, що веде на сайт програми www.osram.com/trust


Отже, яким чином відбувається процедура перевірки:

вводимо семизначний код із захисної етикетки на пакованні на сайті www.osram.com/trust (при скануванні QR-коду за допомогою мобільного телефону інформація завантажиться автоматично). При перевірці ксенонових ламп на екрані з'являться артикул OSRAM, тип лампи і серійні номери, котрі повинні збігатися з номерами, зазначеними на цоколі кожної лампи. Серійні номери є унікальними і присвоюються кожній ксеноновій лампі у процесі виробництва. Якщо ця інформація не збігається з даними, зазначеними на пакованні і цоколях ламп, – це підробка.


«вебсторінка OSRAM TRUST»


«номери на цоколі ксенонових ламп»

При перевірці галогенних ламп на екрані з'явиться така інформація: тип лампи, артикул OSRAM, назва продуктової лінійки і вид паковання. Ця інформація повинна збігатися з даними на упаковці. Серійні номери на цоколях галогенних ламп не вказуються.

Якщо було виявлено, що лампа сфальшована, необхідно звернутися до постачальника цього товару.


«інформація на упакові галогенних ламп»

Програма OSRAM Trust діє з 2015 року – з того часу всі ксенонові лампи OSRAM забезпечуються захисними елементами. Компанія не випадково почала онлайн-верифікацію із ксенону, адже ці лампи найбільш високотехнологічні та дорогі. Тепер до програми залучені й галогенні лампи OSRAM, які також потребують захисту. У нашому автопарку переважають авто з галогенним головним світлом – недарма на ці лампи припадає левова частка підробок.

Ще один з ефективних способів убезпечити себе від придбання контрафактної продукції – купувати лампи в офіційних дистриб'юторів компанії OSRAM в Україні.

Оригінал гарантує

Контрафактний виріб не надає жодної гарантії щодо терміну служби, тимчасом як оригінальна лампа, виготовлена ​​за найсучаснішими технологіями, повністю окупить для автовласника свою вартість. Річ у тім, що на багатьох моделях машин заміна ламп головного світла є досить складною процедурою і вимагає демонтажу фари, а може й бампера. А після встановлення лампи нерідко потрібне регулювання світлотіньової межі із застосуванням спеціального стенду. Установивши сумнівну лампу, автовласник майже напевно зіткнеться зі швидким виходом її з ладу. Це потягне за собою не тільки необхідність придбання нової лампи, а й повторні візити на СТО, пов'язані із заміною компонентів.

Гарантовану надійність після заміни може забезпечити тільки оригінальна лампа. Наприклад, стандартний термін служби ксенонових ламп OSRAM сягає 3500-4000 годин. На лампи XENARCÒ Original діє гарантія терміном 4 роки, а у лінійки XENARCÒ Ultra Life гарантований термін експлуатації становить безпрецедентні 10 років. Для деяких лінійок галогенних ламп OSRAM, наприклад лінійки Ultra Life, гарантійний термін служби становить до 4 років попри те, що багато виробників взагалі не надають гарантії на свої галогенні лампи.

Компанія OSRAM хоче нагадати всім автовласникам: світло є одним із найважливіших елементів безпеки на дорозі. Використовуйте якісні компоненти систем освітлення і будьте здорові!

Світло – це OSRAM