ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2024-08-30

КОТУШКИ ЗАПАЛЮВАННЯ DELPHI

Чи все ви знаєте про котушки запалювання? Провідний виробник оригінального обладнання – Delphi – поділився  з нами корисною інформацією. Перевірте свої знання!

Принцип дії котушки запалювання не змінився, проте зросли вимоги щодо її характеристик. Більш суворі норми викидів, більш компактні двигуни, а також вищі вимоги щодо економії пального та напруги запалювання — до 45 000 В у сучасних автомобілях — є свідченням невпинного розвитку технологій котушок запалювання.

Delphi, провідний виробник оригінального обладнання, перебуває в авангарді багатьох інновацій. Маючи за плечима понад 100 років досвіду розробки оригінальних систем запалювання, ми створили передову конструкцію на основі магніту і можливості моделювання, що не мають аналогів у світі. Результатом стала ефективна конструкція котушки, що забезпечує оптимальну роботу двигуна, низькі викиди відпрацьованих газів та неперевершену економію пального.

Оптимальна довжина дроту

Більша довжина дроту призводить до перепадів напруги та, своєю чергою, надлишкового тиску, що може спричинити розрив ізоляції та покриття дроту. Саме тому ми пильно контролюємо довжину дроту між суміжними первинною
та вторинною обмоткою. Що в результаті? Наша вторинна обмотка тонша і значно довша за первинну. Це забезпечує іскровий розряд, достатній, щоб подати напругу в зазор свічки запалювання.

Інтелектуальні процеси

Обмотки котушки запалювання мають бути рівномірно розподілені та охайно намотані. Ми максимально щільно й охайно намотуємо первинну та вторинну обмотки наших котушок запалювання безпосередньо на фірмовий сталевий сердечник. Завдяки такому підходу з кожним витком дроту вдається забезпечити максимальну потужність магнітної енергії. Крім того, ми виконуємо більшу кількість витків вторинних обмоток, ніж у котушках наших конкурентів: це забезпечує більш рівномірний розподіл напруги та ефективну роботу котушки.

Якісні компоненти

Ми використовуємо лише дроти найвищої якості з покриттям, стійким до утворення тріщин, точкових та інших дефектів, через які котушка може вийти з ладу. Спеціальне покриття на основі епоксидної смоли ізолює та відокремлює дроти один від одного. Розриви покриття можуть порушити цілісність ізоляції. Саме тому ми використовуємо спеціальну вакуумну технологію, що видаляє пухирці повітря та дефекти й допомагає запобігти утворенню дуги і короткому замиканню всередині котушки.

Замовляйте котушки запалювання Delphi через E-Catalog Inter Cars!