ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2024-01-25

INTER CARS UKRAINE: ПІДСУМКИ – 2023

Літак злітає проти вітру. Мабуть ця асоціація найкраще відтворює шлях Inter Cars Ukraine у 2023 році, коли довелося долати численні перешкоди, маючи за плечима важкий багаж 2022-го – знищені центральний офіс і центральний склад, зруйновану логістику і втрату продукції на пів мільярда.

Рішуче відкидаючи всі сумніви й недовіру до наших планів відродити компанію, ми розуміли одне: працювати на повну потужність – це наш обов’язок, бо тільки так ми зможемо допомагати державі наповнювати бюджет і тільки так ми матимемо ресурси, щоб підтримувати наших захисників.

Рік напруженої праці, постійного пошуку оптимальних рішень, відповідей на нові й нові виклики… 2023-й дався Inter Cars Ukraine дуже непросто, але компанія пройшла його більш ніж достойно, закріпившись серед лідерів українського ринку дистрибуції автозапчастин.

З проханням оцінити роботу компанії у 2023 році ми звернулися до комерційного директора Inter Cars Ukraine ВЛАДИСЛАВА БУГРИ.

– На початку року ми поставили перед собою амбітний план, і ми його виконали. Попри тяжкий удар, який Inter Cars Ukraine пережила у 2022-му, наразі вона залишається в трійці лідерів у своїй галузі. Я вважаю це успіхом. Відчутна сума податків, які ми сплатили в бюджет, є нашим внеском в обороноздатність країни.

  • Виклики

Компанія постійно перебуває в режимі змін, трансформації, ми не зупиняємося ні перед якими перешкодами і шукаємо можливість реагувати на будь-які повороти і виклики. Блекаути, фінансові обмеження, блокування кордону, складнощі з логістикою, нестача складського приміщення і при цьому постійна зосередженість на напруженій ситуації в країні – всі ці зовнішні і внутрішні фактори дуже впливали на нашу роботу.

Але Inter Cars Ukraine досягла своїх цілей, визначених на початку року! Думаю, це відбулося, завдяки тому, що ми були сфокусовані на постійному вирішенні задач. Результат свідчить про те, що більшість рішень, які ми приймали, були правильними й ефективними.

  • Новий хаб

У 2023-му ми збудували і запустили новий сучасний склад автозапчастин у західному регіоні. Але треба відзначити, що сьогоднішній результат було отримано на тій логістичній базі, яка була у нас у 2022 році, оскільки новий хаб був введений у дію на початку осені, і він ще не встиг набрати обертів. Цього року ми плануємо кроки з активації роботи компанії на Західній Україні і вже будемо на повну потужність використовувати новий склад.

  • Команда

Таким чином, у 2023 році ми продовжували досить важку для бізнеса модель роботи  –  постійних змін. Ми повною мірою активували нашу гнучкість, і наразі готові до всього – як до погіршання ситуації на ринку, так і до того, що ринок буде стабільним. За цим стоїть дуже велика робота всередині компанії, і це показник того, що в нас досить сильна, ефективна команда.

  • Допомога армії

Другий, важливий і вагомий, напрямок – це допомога військовим. Це постійна комунікація філій з військовими частинами, а також з конкретними людьми, які служать в  ЗСУ, і забезпечення наших захисників не тільки автотоварами, а й іншими необхідними їм речами. І це теж для нас є вагомим мотиватором для руху вперед. Бо і сама компанія, і кожен її працівник зможуть допомагати війську лише тоді, коли вони зароблятимуть.

Тому працюємо нон-стоп, готові приймати будь-які виклики, мислимо тільки позитивно, віримо у свої сили – до Перемоги!

Цього року Inter Cars Ukraine вперше за історію своєї діяльності вирішила відзначити кращих працівників і найкращу філію за підсумками року. Це стало актуальним і потрібним саме зараз, з огляду на надважку ситуацію, в якій доводиться працювати, і виняткову важливість цієї роботи.

Розповісти про критерії і результати оцінювання підрозділів та ключових працівників компанії ми попросили керівника легкового напрямку Inter Cars Ukraine ВАДИМА КОЦУПЕРУ.

– З початком повномасштабної війни наші філії опинилися в нерівнозначних умовах. Ті, що розташовані у прифронтових регіонах, наразі значно обмежені у своїх можливостях, і ми добре розуміємо складність їхньої роботи.

Але критерії, за якими ми визначали кращу філію і кращих працівників, не були напряму пов’язані з фінансовим результатом. Розповім конкретно за номінаціями.

  • «Найкраща філія Inter Cars Ukraine – 2023»

Переможця в цій номінації ми визначали згідно з параметричною системою щомісячного оцінювання, яка містить параметри, що формують рейтинг філії: 12 бізнес-показників і 10 показників процесів. Цю систему ми започаткували ще у 2022 році, а модернізували вже наприкінці весни 2023-го. Ми пересвідчилися, що ці параметри відтворюють справедливу картину роботи філії.

Найкращою філією Inter Cars Ukraine за минулий рік було визнано Одеську – UO1.

  • «Найкращий торговий працівник – 2023»

Оскільки оборот компанії формують два напрямки продажів – легковий і вантажний, то цю номінацію ми розділили на дві, залежно від ринку: «Найкращий торговий працівник PKW» і «Найкращий торговий працівник LKW».

Торгових працівників ми оцінюємо щоквартально. Раз на три місяці вони проходять так звану сертифікацію. За результатами оцінювання їм присуджується категорія. Перемагає той, хто утримує найвищу категорію протягом року.

Переможцями 2023 року стали:

  • Найкращий торговий працівник PKW – Владислав Шанін (м. Запоріжжя, філія UH1)
  • Найкращий торговий працівник LKW – Іван Устимчук (м. Рівне, філія (UQ1)
  • «Найкращий керівник з продажів – 2023»

Керівників (також окремо в легковому і вантажному сегменті продажів) оцінюємо за результатами його торгової команди. Кожен керівник має в підпорядкуванні від 2 до 10 торгових працівників. Відповідно критерієм його ефективності є найвищі категорії членів його команди. Аргументація така: чим вищі категорії мають ТП, тим якісніше працює з ними керівник.

За результатами 2023 року було визначено переможців:

  • Найкращий керівник з продажів PKW – Жанна Птащенко (м. Полтава, UP2)
  • Найкращий керівник з продажів LKW – Ігор Середа (м. Рівне, UQ1)

На жаль, через ситуацію в країні зібратися разом, як воно годилося б для такого випадку, ми не могли – церемонія нагородження відбулася лише в режимі онлайн. Кубок, дипломи, брендовані подарунки надіслали переможцям у їхні міста.

Ми радо вітаємо переможців року і щиро дякуємо їм за їхню наснагу та ентузіазм у розвитку нашої спільної справи. Обіцяємо познайомити з усіма номінантами в наступних публікаціях.  

А керівництво компанії дякує за роботу всім філіям і кожному працівнику Inter Cars Ukraine! ЗАВДЯКИ ЗЛАГОДЖЕНИМ ДІЯМ КОМАНД І САМОВІДДАНОСТІ КОЖНОГО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ НАШ ЛІТАК ЗЛЕТІВ ПРОТИ ВІТРУ.

Ірина Чубко