ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2022-08-08

Ігор Єфименко: НАША МЕТА – ПЕРЕМОГА

Війна – не кращий час для розвитку підприємництва, і сьогодні український бізнес вимушений долати безліч перешкод, аби залишитися на плаву, вистояти самому і при цьому допомогти нашому війську боронити державу. Тож сьогодні ми розпочинаємо серію публікацій про наших партнерів-клієнтів – з метою обміну досвідом роботи в надскладних умовах воєнного часу. 



Близько п’яти років клієнтом Inter Cars Ukraine є потужна харківська компанія «Український ресорний центр», яка веде свою діяльність за кількома напрямками: має і власні  виробничі потужності, і власні СТО. Попри те, що через щоденні російські обстріли Харків уже півроку є зоною величезного ризику, УРЦ не тільки не припинив роботу, а й запрацював із новою силою – на захист нашої країни.

Ми поспілкувалися з генеральним директором компанії Ігорем Єфименком, щоб дізнатися, як побудований бізнес УРЦ і як він працює в умовах війни.


– Ігорю, Ваша компанія веде свою діяльність за кількома напрямками. Розкажіть, будь ласка, що таке  «Український ресорний центр»?

–  Наша компанія різнопланова: це і завод, що виготовляє ресори, і конструкторське бюро, і торговельний майданчик, і станції з ремонту вантажної та легкової техніки. Проте для мене, насамперед,  Український ресорний центр – це люди, це команда, яка працює на спільну мету щодня. У всіх цих сферах ми об’єднані заради спільного результату.

– Виробнича діяльність і автосервіс у вашій компанії якимось чином взаємодіють, чи це повністю окремі напрямки?

– Звичайно, кожен напрямок у нас має свою сферу відповідальності, але насправді вони дуже взаємопов’язані.

Завдяки роботі наших СТО ми маємо змогу вивчити складні вузли автомобілів, аби надалі виробити до них запчастини, розробити нові конструкції, щоб переукомплектувати транспортний засіб: скажімо підсилити підвіску або переобладнати автомобіль під різні складні задачі. 

Водночас власне виробництво, де ми можемо швидко виготовляти різні запчастини, і власний великий торговельний майданчик, який налічує понад 10 000 найменувань запчастин – своєї та імпортної продукції, дозволяє нам швидко ремонтувати техніку, реагувати на різні нестандартні ситуації.

Наше конструкторське бюро у складі 4 інженерів розробляє аналоги деталей у мінімальні терміни, а також вони проектують різні конструкції, елементи, ресори, яких ще ніхто не виробляв. Крім ресор, ми виготовляємо елементи ходової частини, підвіски та інші деталі.

Завдяки такій взаємодії ми можемо вирішувати «невирішальні» для інших задачі – це і є місією нашої компанії.

– Як змінилася ваша робота під час війни?

– 24 лютого повністю змінило наше життя і нашу діяльність. На 10-й день війни, коли місто вже інтенсивно обстрілювали, ми вийшли на роботу з однією метою – зробити максимальний внесок, який у наших силах, у спільну Перемогу. Ми вирішили переобладнати виробничий майданчик  під виготовлення пластин для бронежилетів.

– Хто були вашими першими замовниками?

– Співробітники МВД, поліція – вони отримали перші бронепластини. Далі пластини для бронежилетів,  а згодом і самі бронежилети постачали службам МНС, швидкої допомоги, пожежно-рятувальній частині. Із того металу, що ми мали на момент початку війни, ми виготовили і безкоштовно віддали понад 400 бронежилетів.

– Але ж ресурси мають властивість вичерпуватися. Де ви зараз берете матеріали для своєї продукції?

– Волонтери допомогли нам зібрати кошти, і ми закупили метал у Туреччині. Він значно кращий, легший у роботі, ніж той, який ми мали раніше, що дозволило знизити собівартість продукції, і ми почали виготовляти її в більших обсягах. Відтоді наш асортимент розширився: це вже не тільки бронежилети, бронепластини, а й різна амуніція для наших бійців: наколінники, налокітники, турнікети, аптечки, підсумки, тактичні пояси, речові мішки, глушники-пламегасники для зброї тощо.

– Як зараз працюють ваші СТО?

– У нас два автосервіси – один у Харкові, другий у Полтаві. Обидва працюють – ремонтують як вантажну техніку, так і легкові авто. Маючи вантажне СТО, в мирний час ми лагодили вантажівки, причепи та сільгосптехніку, наразі в Харкові ми ремонтуємо також машини швидкої допомоги і транспорт МНС.

– Якою ви бачите свою діяльність у найближчій перспективі?

– Гуманітарна допомога, допомога волонтерському  корпусу – це стало невід’ємною частиною нашої діяльності, і це надихає не зупинятися. Пріоритети розставилися самі собою, у планах – Перемога та відбудова міста, а також праця задля відновлення економіки нашої країни.

Зараз ми спроможні виготовляти до 100 одиниць різної амуніції в день. Якщо знаходяться спонсори, волонтери, люди, які можуть допомогти зібрати кошти на метал, тканину, ми готові швидко виготовити і за собівартістю роздати амуніцію – що ми і робимо щодня.

Наша мета – Перемога. Робити свою справу якнайкраще, одягнути максимальну кількість наших бійців у захисну амуніцію – те, що важливо для нас сьогодні.

Якщо хтось бажає приєднатися до наших дій, ми будемо тільки раді! Оскільки на всі ці задачі Українському ресорному центру потрібна підтримка – із закупівлею металу та тканини, з оплатою електроенергії, оренди приміщень. Наскільки нам вистачає наших власних коштів, ми максимально це робимо. Але якщо знайдуться люди, організації, які матимуть бажання і можливість нам допомогти, ми зробимо цю справу ще краще!

Inter Cars Ukraine дуже цінує співпрацю з УРЦ, поважає його позицію, пишається своїм партнером! Допомогти Українському ресорному центру у виготовленні бронежилетів та різної амуніції для наших захисників можна, перерахувавши кошти на рахунок:

Р/р UA953005280000026007455025077, АТ «ОТП-БАНК», м. Київ, 01033, вул. Жилянська, 43, МФО 300528