ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2022-08-15

ДОПОМОГА УКРАЇНІ ВІД БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ INTER CARS

Головна місія благодійного Фонду Inter Cars — сприяння безпечному для людей та клімату й відповідальному розвитку автомобільної промисловості.

Наразі діяльність Фонду зосереджена навколо програм, створених у партнерстві та діалозі з експертами в чотирьох напрямках діяльності: розвиток компетенцій майбутнього, турбота про навколишнє середовище, охорона здоров’я та безпека дорожнього руху.

Звичайно, Фонд Inter Cars не міг залишитися осторонь війни в Україні та з 24 лютого, спільно з компанією ILS, створив телефон довіри, лінія якого в перші дні повномасштабного вторгнення була доступна 24/7 українською та польською мовами. За цим телефоном до Фонду звернулися понад 300 людей із проханням допомогти з пошуком житла, роботи або варіантів трансферу від кордону. Наразі лінія доступна з понеділка до п’ятниці, і її обслуговують 8 осіб у три зміни.

Сьогодні, вже шостий місяць поспіль, Фонд продовжує допомагати з пошуком роботи та врегулюванням різних бюрократичних формальностей, пов’язаних із проживанням і влаштуванням на роботу в Європі. Завдяки гарячій лінії Фонду також підтримується спілкування з родинами працівників Inter Cars Ukraine, які потребують допомоги.

  • Фонд Inter Cars пожертвував ПОНАД 1 100 000 ЗЛОТИХ на гуманітарну допомогу, в тому числі організаціям, що працюють в Україні. Ці кошти використовуються для постачання продуктів та ліків, евакуації людей із територій, де ведуться активні бойові дії.
  • Також фонд профінансував близько 100 000 злотих на закупівлю медичного обладнання для військового шпиталю в Києві. Спільно з Асоціацією рятувальників Little Big Inter Cars допоміг відремонтувати й обладнати машини швидкої допомоги, згодом передані Україні.

Наш колега з Польщі Рафал Полевські та його дружина опікуються офісами, які було переобладнано під житлові приміщення для підтримки українських біженців. На цей момент у них проживає понад 50 людей, велика кількість із яких – діти, котрим доводиться навчатися онлайн. Тому Рафал та його колеги звернулися до Фонду Inter Cars з проханням допомогти з комп’ютерами, які могли б значно поліпшити умови навчання українських дітей. Завдяки підтримці Фонду вдалося організувати 9 комп’ютерів і передати їх вимушеним українським переселенцям напередодні Дня захисту дітей.

Втекти від війни і залишити позаду все минуле життя – нелегке випробування. Ми безмежно вдячні нашим колегам з Inter Cars S.A., які підтримують українців за кордоном.

«Пам'ятайте, що разом, завдяки підтримці таких організацій, як наш Фонд, ми можемо зрушити гори. Віддавати набагато приємніше, ніж брати! Ділимося добром!» – Рафал Полевські.

Наші колеги з польських філій також організували загальнонаціональний збір речей першої необхідності, які згодом були доставлені безпосередньо в Україну.

Справжній друг пізнається в біді! І ми щасливі від того, що маємо в Польщі не просто друзів, а велику родину, яка розділяє європейські цінності вільного світу.

Більше про ініціативи фонду можна дізнатись веб-сайті: foundation.intercars.eu.