ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2022-02-01

ЗАРЯДНІ ПРИСТРОЇ OSRAM

Новинки асортименту від компанії OSRAM

На акумулятор сучасного автомобіля лягає колосальне навантаження: підігрів дзеркал, керма, стекол, сидінь, світло фар, що постійно горить, і працюючі мультимедійні додатки. А тут ще новомодна система «старт–стоп», постійно вимикає двигун. Генератору дуже складно зарядити батарею в межах короткої міської поїздки за маршрутом дім – робота – дім.

Розумні зарядні пристрої від компанії OSRAM

При хронічному недозаряді розвивається процес сульфатації пластин. Батарея повільно, але чітко втрачає свою ємність, строк служби скорочується.

Як бути? Регулярно перевіряти та заряджати акумулятор. Так-так, стосується це навіть сучасних батарей, які не обслуговуються.

Які бувають зарядні пристрої?

Зарядні пристрої поділяють на два типи: трансформаторні та імпульсні. Робота перших ґрунтується на трансформаторах. Сьогодні така технологія вже застаріла. Це надійні, але дуже громіздкі пристрої, які практично не випускаються.

Сучасні імпульсні моделі – легші, компактніші та технологічніші. Імпульсний прилад не займе багато місця в бардачку, простий та зручний у роботі. До мінусів слід віднести складну технічну будову пристрою (AБО технічну складність конструкції) та високу вартість ремонту при виході з ладу. Якщо імпульсна зарядка зламається, то здебільшого простіше і дешевше купити новий прилад. Саме тому слід уважно підходити до вибору пристрою та віддавати перевагу надійним виробникам, що випускають якісний продукт, який прослужить довго і на який можна покластися в екстреній ситуації.

Ручний чи автоматичний?

Імпульсні моделі розрізняють між собою за типом управління. У найпростіших ручних пристроях ви зможете самостійно вибрати силу струму, напругу, відрегулювати режими роботи та стежити за тим, як батарея реагує на заряд.

Напівавтоматичні прилади готові позбавити вас постійного контролю. Але просять вибрати тип батареї, спосіб заряджання та деякі інші параметри.

Автоматичні прилади звільнять вас і від цих питань, вони повністю самостійні. Достатньо лише підключити клеми та натиснути на кнопку. Розумний пристрій визначить тип і стан АКБ, обере спосіб зарядки або відновлення. А після роботи перейде в режим підтримки заряду.

OSRAM BATTERYcharge – одна кнопка та екран

Розумні зарядні пристрої від компанії OSRAM – це компактні, зручні та універсальні імпульсні прилади, які знайдуть підхід до будь-яких, навіть найсучасніших батарей. Вони цілком автоматичні та не вимагатимуть від водія знань в електротехніці. Все, що потрібно, – приєднати клеми й натиснути на кнопку. Якщо ви волієте контролювати процес, усю необхідну інформацію можна побачити на екрані.

Щойно акумулятор повністю зарядиться, система автоматично перейде в підтримувальний режим. Машина може стояти на лютому морозі скільки завгодно, а батарея завжди залишиться «свіжою».

Усі прилади OSRAM сумісні з батареями для автомобілів із системою «старт–стоп». Заряджання літієвих АКБ здійснюється 7-ступеневим циклом, для більш поширених свинцево-кислотних та AGM батарей передбачено 9-ступеневий режим зарядки.

Лінійка зарядних пристроїв OSRAM включає три прилади, які відрізняються потужністю.

➤ OEBCS904

Прилад може заряджати 6- та 12-вольтові акумулятори ємністю до 90 А·год і працювати в режимі підтримання досягнутого заряду з батареями до 140 А·год. Цей пристрій підійде для зарядки мотоциклетних батарей та для АКБ більшості легкових автомобілів.

➤ OEBCS906

Більш потужний пристрій. Стане в пригоді для роботи з 6- і 12-вольтовими батареями ємністю до 110 А·год (зарядка) і до 160 А·год (режим подальшого підтримання досягнутого заряду). Призначений для роботи з батареями мотоциклів, легкових авто, позашляховиків, пікапів та легких фургонів.

➤ OEBCS908

Найпотужніший зарядний пристрій у лінійці OSRAM. Може працювати з АКБ на 12 та 24 В. Впорається з акумуляторами до 150 А·год (12 В) та 70 А·год (24 В) – чудово підходить для будь-яких легкових автомобілів, позашляховиків, фургонів та невеликих вантажівок.

Який би з цих приладів ви не вибрали, можете бути впевнені, що це буде якісний зарядний пристрій з 2-річною гарантією OSRAM, який позбавить вас проблем із запуском двигуна в зимовий час і вбереже ваш акумулятор від передчасного зносу.